Nastavit jako výchozí stránku (HomePage) Uložit mezi oblíbené stránky (Favorites)

novinky
akce
články
výživa
listárna
choreografie
hudba
odkazy
inzerce
obchod
fitcentra
soutěže

registrace

info
 
Google
pagerank
3D FITNESS Smart Fitness Academy Praha Daniel Muller FACE CZECH ACADEMY


uživatelské jméno
heslo

zapomněli
jste heslo?
výživa
12. srpen 2008
diskuze

Zkusili jste už ženšen?

Pokud můžete volit mezi ženšenem a šálkem kávy, či energetickým drinkem ... určitě zvolte ženšen.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 7081
2. květen 2007
diskuze

4fitness.cz - krátce o firmě

4fitness.cz - firma zabývající se výrobou originální zvláštní výživy vznikla před dvěma roky. Byla to jednoduchá reakce na tehdejší vakuum na trhu, protože neexistovala žádná kvalitní značka, která by zároveň nabízela cenově přístupné zboží...
Autor: F. Dégl
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 11018
2. květen 2007
diskuze (1)
Tisk

Sportovní výživa


K čemu je zvláštní výživa dobrá, co Vám může nabídnout?

Nejdůležitějším smyslem života, kromě života samotného, je zachování zdraví = kvalitního života. V životě jde v prvé řadě o to přežít, ale stejně rozhodující je i kvalita žití. Narozením to začíná – první úrazy, zlomeniny a první nemoci. Člověk se prokousává celý život.

Důvody pro používání zvláštní a sportovní výživy jsou rozmanité. Jedním z nich může být to, že spolu se zvláštní výživou nepřijímáte, pro Váš stav nežádoucí nebo i škodlivé, nutriety (tuk, cholesterol, laktóza, sodík, lepek…) a přitom užíváním zvláštní výživy podpoříte vybrané procesy v těle.
Mohou to být regenerační procesy, ozdravné procesy, čistící, metabolické procesy a další. Důvodem pro užívání zvláštní výživy může být i fakt, že sportovně zatížený organismus nedovede během dne (a zvláště během sportu samotného) přijímat a natrávit dostatek některých nutrietů. Mohou to být vybrané aminokyseliny, komplexní proteiny, rychle dostupné sacharidy, kreatiny a další. Sportovní výživa je oproti komplexní stravě velmi rychle stravitelná a pro tělo perfektně využitelná s daným účelem. Je zřejmé, že sport je proces, který organismus poškozuje (např. mikrotrhliny ve svalových vláknech) a vlastně ho tak nutí se bránit, omlazovat, regenerovat, sílit, připravovat se na další zátěž... Po sportu (= poškození podle stupně zatížení) proto rozhodují minuty i sekundy. A pro regenerační proces je významné Kdy? Co? a Jak? bylo tělu podáno. Více zde: http://www.4fitness.cz/clanek-Specialni_vyziva_v_cyklistice-3.html

To jak se stravujete se pochopitelně odrazí na Vašem zdraví a pokud se při sportu přetěžujete (při vrcholových sportech platí dvojnásob), může být sportovní výživa tím jediným co Vás dělí od zdravotních problémů s trvalými následky. Dalo by se proto říci, že vybraná sportovní výživa chrání zdraví.

Neméně závažným motivem pro obohacení jídelníčku o zvláštní výživu jsou jistě i znepokojující zprávy o kvalitě potravin. Navíc jídelníček většiny z nás, ruku na srdce, není zrovna ideální. To že se potraviny šidí nadbytkem vody, pomocí potravinářské chemie je malé veřejné tajemství (sýry, šunky, pečeně, pomazánky, jogurty). Více zde: http://www.4fitness.cz/clanek-Omyly_ve_stravovani_-_nevyhovujici_potraviny-4.html

Stravou můžeme ovlivnit překvapivě mnoho

Stravou je možné ovlivnit skutečně mnoho. Tak třeba pravděpodobnost vzniku rakoviny, pohybových komplikací, srdeční příhody, nebo mozkové mrtvice atp. Řada zákazníků 4fitness.cz si s sebou už nějaké dlouhodobé nebo trvalé komplikace přináší. Například konzumací Inulínu či Maltodextrinu DE-6, se snaží napravit nebo alespoň zmírnit zažívací problémy, nádorové problémy zažívacího traktu, problémy s krevním cukrem při Diabetes apod.
Lidská společnost akceptuje fakt, že výživa kojenců a dětí do 3 let musí být bezpodmínečně zdravá a hodnotná (výroba podléhá zvláště přísným předpisům, dodržování je vymáháno zákonem). Podle selského rozumu, čím hodnotněji a zdravěji novorozeně papá, tím odolnější a zdravější bude v dospělosti. Nejsme ale nezničitelní. Od dosažení hranice určitého věku jakoby přestalo záležet na tom, co budeme jíst. Je pravda, že člověk má mít svobodu rozhodování v tom co bude a co nebude konzumovat. Ale všechno má svou cenu. A zdraví má cenu nad zlato.L-carnitin

Pro své zdraví lze udělat maličko a přitom hodně Život beru jako každodenní přípravu na okamžik, kdy budu moci pověsit své řemeslo na hřebík a užívat si zaslouženého volna. Zároveň se řídím heslem: „Co v mládí pro své zdraví uděláš, ve stáří jako když najdeš.“ Sport a pohyb ve volném čase jsou pro mě důležité, přinášejí ale i své oběti. Proto chci být i v pozdějším věku fit. Sportovní doplňky jsou v tomto ohledu nadstandard, který si rád dopřávám.

Autor: F. Dégl
<-- náhled článkučtenost článku: Počet zobrazení: 9724
13. březen 2007
diskuze

Strava předchůdců člověka

Historický vývoj stravy předchůdců člověka a předků moderních lidí můžeme dnes poměrně dobře rekonstruovat podle určitých znaků na chrupu a lebce, podle opotřebení zubů, které je specifické pro určitý typ potravy a podle mnoha dalších, ...
Autor: Miloslav Valenta
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 11065
28. leden 2006
diskuze

Může za to dopamin?

Už jste někdy slyšeli o dopaminu? Věřili byste tomu, že tato látka může mít vliv na Vaše stravování, na obezitu a problémy s váhou?
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 22628
8. leden 2006
diskuze

Light potraviny ano či ne?

O Vánocích jste možná přibrali pár kil a teď přemýšlíte, jak se jich co nejdříve zbavit. Kromě sportu je důležitým řešením také úprava jídelníčku. Pro některé to znamená přesedlání na „light“ potraviny. Je však jejich konzumace tím správným krokem?
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 10353
8. říjen 2005
diskuze (1)

Jak přibrat?

Štíhlá postava je snem všech, co mají pár kil navíc, ale existují mezi námi i ti, co mají přesně opačný problém. Tento většinou bývá genetického původu. Metabolismus štíhlých lidí bývá velmi rychlý, takže spalují velké množství energie i bez větší ...
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 21177
30. květen 2005
diskuze (2)

Tři oříšky pro Popelku

Pamatujete si z dětství na podzimní loupání vlašských nebo lískových ořechů? Jakpak jsme na tom dneska? Nezapomněli jsme na ně tak trochu při našem "zdravém stravování" a honbou za minimem tuků?
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 11483
7. květen 2005
diskuze

Snídaně pro zdraví

Snažíte se zhobnout, ale stále neúspěsně? Po ránu ani nesnídate? Možná to je ta chyba, na kterou doplácíte. Snídaně je totiž to nejdůležitější jídlo během dne, na které bychom rozhodně zapomínat neměli.
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 15337
2. leden 2005
diskuze

Vánoční kila navíc - pro nás žádný problém

Opravdu to není žádný problém? Pokud pravidelně po celý rok sportujeme a alespoň trochu dodržujeme zásady zdravé výživy, není obtížné se těchto kil za pár týdnů zbavit. Přece jen jsme ale pro Vás připravili několik rad, které Vám v tom snad pomohou.
Autor: K.
celý článek --->čtenost článku: Počet zobrazení: 12078
 
Recepty
 
Zdravé recepty na Vánoce
Ořechová kolečka
Ovesné sušenky
Celozrnná linecká kolečka
Vejce s omáčkou z rajčat
Vaječná pomazánka
Jehněčí kotlety v ostré omáčce
Velikonoční nádivka jinak
Pučálka
Velikonoční kopřivová nádivka
Hrnečkový jáhlový beránek
Zázvorový čaj
Glazovaná mrkev s javorovým sirupem a hořčicí
Pletenec s javorým sirupem a pekanovými ořechy
Palačinky s javorovým sirupem
Švestkové chutney
Ovocná polévka se švestkami
Omáčka na barbecue se švestkami a medem
Rýže s houbami
Bramborové šišky s mákem
Brokolice zapečená se sýrem
pro 4 osoby
Sýrový nákyp se žampiony
Původní staročeský kuba
Indická rýžová směs s ovocem a kari
Cibulové brambory s drůběžím masem
Smažené nudle se zeleninou a kuřecím masem
Banánový salát
Špagety s bazalkou
Špenátový salát s mozzarellou
4 porce
Těstoviny po Provensálsku
Andaluzský salát
Zeleninový salát s těstovinami
Indonéský salát
Dauphinovy brambory
Drůbeží maso na medu
Filé se sýrovou omáčkou
Pikantní krůtí plátky
Tofu smaženice
(náhrada vajčné smaženice)
První stránkaPředchozí stránkaDalší stránkaPoslední stránka
ISSN 1214-2425
Google [X]